Naam:  Ik ben Nicole van Engelen

Leeftijd: ik ben 51 jaar

Ik woon in Diemen sinds 1995. Daarmee woon ik inmiddels het grootste deel van mijn leven met veel plezier hier. Ik ben geboren in Sittard en opgegroeid in Dongen. Tijdens mijn studie woonde ik in Nijmegen.

Naast raadslid ben ik: Senior Consultant en assessment psycholoog bij een internationale organisatie. Daarnaast word ik blij van lezen, films kijken, sporten, koken en bordspellen spelen.

‘ik zet mij in voor GroenLinks omdat,…’ ik het belangrijk vind om onze groene en linkse idealen te realiseren. Juist vanwege de klimaatverandering gaan deze in mijn ogen hand in hand. Ik ben sinds 2011 met veel plezier raadslid, waarvan 4 jaar als fractievoorzitter. De eerste 6 jaar als raadslid heb ik me inhoudelijk met name bezig gehouden met zaken als zorg, welzijn, onderwijs en arbeid. Tijdens de afgelopen 4 jaar heb ik me inhoudelijk met name op afval, natuur en financiën gericht. Ik maak nu graag plaats voor nieuwe(re) mensen in de fractie en ben beschikbaar wanneer GroenLinks/ de fractie een beroep op me doet.