Diversiteitscafé is een groot succes gebleken volgens de bezoekers.

Het diversiteitscafé georganiseerd door GroenLinks Diemen en PvdA Diemen werd zaterdagavond, 4 november, gehouden in De Schakel.

Bij binnenkomst mochten de bezoekers eerst een foto uitzoeken van (hun)speciale Diemense plekje. Daarna namen zij plaats aan een tafeltje, met koffie of thee en met wat lekkers erbij. Arianne van der Wal en Yeliz Yildiz-Kaya opende de avond. 

Op de achterkant van de gekozen foto stond een kleur en aan de hand hiervan werden nieuwe groepjes gevormd. Met de eerste opdracht gingen de deelnemers gelijk op een speelse manier aan de slag, leuk om zo met elkaar contact te maken. Het doel was om met spaghetti, tape, touw en een marshmallow een zo hoog mogelijke toren te maken, die ook bleef staan. Het was grappig om te zien dat elk groepje direct druk met elkaar ging overleggen wat de beste strategie zou zijn. Het lukte om 4 van de 5 torens te laten staan en er klonk vrolijk gelach en geklap, helemaal bij de tafel waar de hoogste toren was gelukt.

Bij de tweede opdracht werden er nieuwe groepjes gevormd, ook weer aan de hand van de foto die gekozen werd bij binnenkomst. Dit keer gingen de deelnemers met elkaar in gesprek op basis van vragen, die de organisatie van tevoren had gemaakt.

Ongemerkt was het alweer tijd voor de afsluitborrel. Als het aan de bezoekers had gelegen, mocht de avond nog wel langer duren. De aanwezigen hopen dit zeker nog eens te doen. 

Een volgend diversiteitscafé wordt in het voorjaar van 2024 georganiseerd.

De werkgroep Inclusie & Diversiteit van GroenLinks Diemen en de PvdA Diemen bestaat uit: Yeliz Yildiz-Kaya, Monique van Schoot, Miek Wijnbergen, Vahe Baghdasaryan, Carolien Ostermann, Julien Koestel, Rubiën Kalaykhan en Arianne van der Wal.

(In het DiemerNieuws van donderdag 9 november staat eveneens een stukje hierover)