Naam:  Ik ben Roel Niessen

Leeftijd: ik ben 32 jaar

Ik woon in Diemen sinds mei 2017. Geboren in Venlo. Ik heb zeven jaar bij de Belastingdienst gewerkt met alles rondom data. Twee jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de energiesector (Liander) omdat ik de energietransitie wil helpen versnellen.

Naast kandidaat-raadslid ben ik vader van twee jonge kindjes, houd me bezig met duurzame projecten in de Anne Frankwijk, en hou van klassieke muziek maken en luisteren. Ook heb ik een seizoenskaart van Ajax, en ben actief in het bestuur van GroenLinks Diemen.

‘ik zet mij in voor GroenLinks omdat de mens de wereld verziekt heeft en ik wil helpen om die weer beter te maken. De westerse norm is dat we steeds meer willen, steeds makkelijker, steeds sneller. Daardoor putten we onszelf en de aarde uit, met als gevolg dat er steeds meer ongelijkheid, armoede en discriminatie is. En daardoor hebben we ook te maken met gevaarlijke klimaatverandering; de veiligheid en gezondheid van toekomstige generaties staan op het spel. De politiek kan dit oplossen, door naar elkaar te luisteren en samen te werken aan een inclusieve, duurzame samenleving. 

Je kunt me volgen op Facebook en LinkedIn, waar ik regelmatig blogs over de energietransitie plaats.