Bij GroenLinks Diemen kun je werken aan jouw groene en sociale idealen. Wij zijn een enthousiast team van vrijwilligers die zich graag inzetten voor een sociaal en leefbaar Diemen, dat kan op meerdere manieren. Veel van het werk vindt plaats achter de schermen, maar is onmisbaar voor het functioneren van de afdeling. Momenteel zijn we op zoek naar mensen om ons team te versterken.

We zijn op zoek naar:

  1. Campagneleider
  2. Algemeen bestuurslid

Als je eerst wilt zien hoe het eraan toe gaat voor je op één van de functies reageert, dan ben je welkom om een paar keer bij een vergadering aan te schuiven! 

BEN JIJ ONZE NIEUWE CAMPAGNELEIDER?

We zijn op zoek naar mensen om ons team te versterken. Dat kan op meerdere manieren. Op dit moment zijn wij op zoek naar iemand voor de functie campagneleider! In het voorjaar van 2024 zijn de Europese Verkiezingen. Dat lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen gaan binnenkort van start.

Een campagneleider coördineert de campagne in onze gemeente Diemen. Daarin spelen vrijwilligers een onmisbare rol. Jij gaat die in beweging brengen voor onze campagneacties. Samen met de rest van het campagneteam ga je voor de beste uitslag voor GroenLinks ooit! 

Wat vragen en wat bieden wij onze campagneleider, lees je uitgebreider via onderstaande link:

👉 https://diemen.groenlinks.nl/nieuws/ben-jij-onze-nieuwe-campagneleider 🍀

 

GA JIJ ONS TEAM VERSTERKEN ALS ALGEMEEN BESTUURSLID?

De belangrijkste taken van het bestuur zijn het organiseren van Algemene Leden Vergaderingen, huis-aan-huis-acties, zwerfvuil prikacties, organiseren van werkgroepen/denktanks, het welkom heten van nieuwe leden en aansluiting zoeken bij buurtorganisaties in Diemen. Daarnaast ondersteunen we onze fractie. En niet te vergeten organiseren we gezellige activiteiten voor onze vrijwilligers. Het bestuur vergadert één keer in de zes weken, in de avond. 

Van onze nieuwe algemeen bestuurslid verwachten wij affiniteit voor communicatie en ledenbinding.

  • Je vindt het leuk om samen met een ander bestuurslid te zorgen voor communicatie van de afdeling; input voor de maandelijkse nieuwsbrief en communicatie ten behoeve van onze fractie.
  • je vindt het leuk om proactief mee te denken over een social media strategie en kansen voor de fractie te signaleren.
  • Je hebt ideeën over het binden van vrijwilligers, sympathisanten en geïnteresseerden en vind het leuk om daar ook uitvoering aan te geven.

DIVERSITEIT

We willen als GroenLinks een diverse en inclusieve partij zijn. Die diversiteit willen we ook terugzien in het bestuur. bij de invulling van nieuwe bestuurstaken letten wij graag  op diversiteit op alle terreinen, waaronder afkomst, leeftijd, gender, kennis en ervaring.

WAT VRAGEN EN BIEDEN WIJ?

Wij bieden lidmaatschap van een divers en levendig bestuur. De leden van het bestuur dragen ieder verantwoordelijkheid voor een eigen aandachtsgebied, maar we zijn ook een team waarin ideeën ingebracht en gehoord worden, en waar we met elkaar meedenken. Daarnaast is het een kans om een netwerk op te bouwen binnen GroenLinks en verschillende onderdelen van de partij te leren kennen.