Op woensdagavond 2 juni houden we een tweede kennismakingsavond voor potentieel nieuwe raadsleden.

De avond begint om 20.00 uur.

Aanwezig op deze avond zullen onder andere de voorzitter van de fractie Hilda van ´t Riet en vice-voorzitter van de fractie Yeliz Yildiz-Kaya zijn. 

De ontmoeting is dit keer nog online. Je kunt je opgeven via de paarse button, je krijgt dan van ons een link via de mail om deel te nemen.

WAT HOUDT HET IN OM RAADSLID TE ZIJN?

Raadsleden zijn de mensen die de idealen van GroenLinks waarmaken in de praktijk.  De gemeenteraad is het hoogste orgaan van de gemeente. In de raad wordt bepaald waar de prioriteiten liggen, en binnen welke kaders het college van burgemeester en wethouders de gemeente besturen.

Ben jij:

  • Geïnteresseerd in linkse en groene politiek
  • Iemand met ideeën over het verbeteren van onze gemeente Diemen
  • Goed in de omgang met mensen 

Dan is raadslid worden misschien wel iets voor jou!

Over het algemeen bestaat raadslid zijn uit flink veel vergaderen en communiceren. Van een wekelijkse fractievergadering tot het spreken van mensen met een wens in de wijk, het hoort er allemaal bij.

Raadslid zijn is geen fulltime functie. Het werk beslaat ongeveer 20 uur per week. Wel staat er een vergoeding tegenover, zo heb je de ruimte om genoeg tijd aan de functie te besteden.

GroenLinks streeft ernaar een inclusieve en diverse beweging te zijn. Jouw perspectief is waardevol en kan verandering mogelijk maken. Daarom moedigen wij iedereen aan die geïnteresseerd is om contact op te nemen.

Opgeven voor deze kennismakingsavond kan per mail via onderstaande knop.

Wil je solliciteren naar de functie raadslid klik dan op deze link voor meer informatie over de procedure.

 

Invloed hebben op de lokale politiek, dat lijkt mij wel wat!