Een goede kandidatenlijst is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle verkiezingen voor GroenLinks in Diemen. Daarom zijn wij actief op zoek naar mensen die zich kandidaat willen stellen. Lees hieronder meer informatie.

Hoe kom je op een kandidatenlijst?

Om op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst te komen, schrijf je een motivatiebrief, met daarbij je c.v., aan de selectiecommissie via solliciteren@groenlinksdiemen.nl. Dit kun je nu al doen. GroenLinks Diemen heeft een selectiecommissie samengesteld die de brieven beoordeelt en de gesprekken voert. Daarna stelt de selectiecommissie de kandidatenlijst samen en legt deze voor aan de GroenLinks-leden in Diemen. De leden stellen uiteindelijk de lijst vast. 

Waar zijn wij naar op zoek?

Wij zoeken kandidaten die geïnteresseerd zijn in lokale politiek. Mensen die willen meehelpen aan een groen en sociaal beleid in Diemen. En we willen graag een diverse lijst, dus we zijn ook echt op zoek naar mensen die nu nog te weinig vertegenwoordigd zijn in de politiek. Enkele competenties waar we naar zullen kijken zijn netwerk- en communicatievaardigheden. Het belangrijkst is natuurlijk je betrokkenheid bij Diemen en je ambities voor ons dorp. In het gesprek zullen wij de kandidaten ook toetsen op integriteit.

Wat moet je verder nog weten?

De verkiesbare plaatsen op de kandidatenlijst zijn de plaatsen 1 tot en met 6.  De opvolgingsplaatsen zijn de plaatsen 7 en 8; de mensen op deze plaatsen moeten gedurende de raadsperiode geschikt en bereid zijn raadslid te worden. 

Als je een motivatiebrief met cv. stuurt, ontvang je van de kandidatencommissie: 

  • een bevestiging van ontvangst met uitleg over werkwijze en planning.
  • het GroenLinks Integriteitsprotocol en de -verklaring om in te vullen.
  • het GroenLinks Bewilligingsformulier om te ondertekenen. Hiermee verbind je je aan de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van GroenLinks.

Lijkt het jou wat? Of ken je iemand?

Heb je interesse of ken je iemand waarvan jij denkt dat diegene een goede bijdrage kan leveren aan de Diemense politiek, wijs hem of haar dan op deze mogelijkheid. Wij hebben de komende tijd regelmatig bijeenkomsten waar je kunt kennismaken met raadsleden die nu voor GroenLinks in de raad zitten en alle vragen kunt stellen die je wilt.

Wat doen we verder?

De komende maanden zullen we op verschillende manieren aandacht vragen voor de kandidatenlijst. We zullen via sociale- en lokale media campagne voeren om zoveel mogelijk goede kandidaten te werven.

Praktische informatie

  • Heb je nog vragen? Mail naar: solliciteren@groenlinksdiemen.nl
  • Solliciteren kan tot 30 juni 2021. De gesprekken vinden plaats in de zomer van 2021
  • De eerste kennismakingsbijeenkomst was op 10 maart – hou voor een volgende bijeenkomst om kennis te maken, tijd en locatie, de nieuwsbrief en website in de gaten.