RAADSPRAAT

Iedere week verschijnt er van een fractielid in onze gemeenteraad een column in het DiemerNieuws. Hier is de column van onze vice-fractie voorzitter Yeliz-Yildiz-Kaya te lezen.

RAADSPRAAT door Yeliz Yildiz-Kaya

De scholen zijn begonnen 

De zomervakantie is achter de rug en de scholen zijn alweer een week open. Mijn oudste kind is begonnen op de middelbare school. Op de fiets naar de grote stad. Ik vond het spannender dan zij, maar de introductieweek ging goed en het echte werk gaat nu beginnen.  

Voor de vakantie kregen we een lijst gemaild met benodigde schoolspullen, waaronder een schoolagenda, rekenmachine, woordenboeken, gum, passer, schriften, enz. Kortom: een hele lijst. Op die lijst stonden ook speciale kleurpotloden waar ik niet eerder van had gehoord. Ik was blij dat ik deze vond in de winkel. Voor de zekerheid checkte ik bij de winkelmedewerker of we de juiste hadden. 'Nee', zei ze: 'Dit zijn de normale potloden. Jullie moeten de aquarel hebben, maar die zijn ruim dubbel zo duur'. 

Veel schoolspullen zijn verplicht en de kosten kunnen behoorlijk oplopen. Daar komt vaak ook een schooluitje bij, een nieuwe schooltas of misschien een fiets. In ons geval een kamp over twee weken met de benodigde kosten. En zo kan het aardig oplopen.  

In Diemen hebben we gelukkig de Stadspas. Inwoners met een laag inkomen hebben recht op de Stadspas. Kinderen van 0 tot en met 14 jaar krijgen Kindtegoed op hun Stadspas, waarmee spullen kunnen worden gekocht. Bijvoorbeeld kleding, schoolspullen, schoenen of een tas. Eerder dit jaar nam de gemeenteraad een motie aan voor een extra Kindtegoed op de Stadspas. Ik ben er trots op dat we dit hebben kunnen doen en ouders hiermee extra kunnen ondersteunen. Ik vind het dan ook belangrijk dat hier goed gebruik van wordt gemaakt, omdat dit voor ouders en kinderen een positieve bijdrage levert.  

Ik wens alle schoolgaande kinderen en ouders een prettig schooljaar!  

Yeliz Yildiz-Kaya, Vice-fractie voorzitter GroenLinks