Mijn naam is Vahe Baghdasaryan, ik ben 37 jaar oud en ik woon met mijn mooie vrouw en onze twee lieve dochters in Diemen. Ik ben geboren in Armenië en door omstandigheden opgegroeid in verschillende landen.  

Mijn beroep is algemeen geestelijk verzorger (specialist) en religie–expert bij veiligheidsbeleid (overheidsadviseur op het gebied van extremisme, migratie, diversiteit, vredeswerk en conflicthantering). Momenteel werk ik belangeloos als algemeen geestelijk verzorger met vluchtelingen uit Oekraïne in Amsterdam en omgeving. In juli 2022 heb ik mijn tweejarige opleiding “Ervaringsdeskundigheid in zorg en welzijn” afgerond aan de Hoge school van Amsterdam. Vanuit deze opleiding liep ik stage bij de kliniek Mentrum ECH/Arkin. 

Mijn hobby´s zijn: luisteren naar levensverhalen, wandelen in de natuur met collega´s, luisteren naar muziek (van Arabische muziek tot André Rieu), lezen van Nederlandse literatuur, en tuinieren geeft me rust.  

In 2019 ben ik vanwege mijn tuinonderhoud uitgeroepen tot de Groenste Diemenaar. 

Ik ben gevraagd om lid te worden van het bestuur van GroenLinks Diemen. Daar ga ik graag  op in, want ik vind het een leuke club en ik ben blij met de inzet voor het klimaat en sociale inzet voor mensen. GroenLinks is hartstikke mooi bezig een goede, gezonde en veilige samenleving op te bouwen met kansen voor iedereen, ook mensen met een  vluchtelingenachtergrond en is daarmee een afspiegeling van de Nederlandse samenleving.  

Daar geef ik graag mijn bijdrage aan!