Naam: ik ben Monique van Schoot

Leeftijd: 64 jaar 

Woonachtig in Diemen: sinds november 2006. Ik ben geboren in Borne, Twente. Op mijn 19de woonde ik in een verpleegstersflat in Baarn waar ik werkte in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar al gauw naar Hilversum verhuisd en via Amsterdam in Diemen komen wonen.

Naast kandidaat-raadslid ben ik sinds 2016 werkzaam bij VluchtelingenWerk in Diemen. Ik geniet van het samenzijn met mijn man, vrienden en familie. Ik ben graag buiten en geniet van de natuur en kunst en cultuur.

Ik zet mij in voor GroenLinks omdat ik inmiddels ruim 40 jaar werk met mensen die op de een of andere manier support nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving. Ik vind dat iedereen moet de kans krijgen om mee te doen. Gelijke kansen zijn niet zo gelijk zoals vaak wordt aangenomen. Wat betreft natuur en milieu moeten vervuilers betalen; niet alleen de consumenten ook de industrie. De natuur is van iedereen en in Diemen is veel aandacht voor groen in het dorp en eromheen. Het zou mooi zijn wanneer er zoveel mogelijk groene tuinen zijn! Dat draagt bij al zeer aan de leefbaarheid van mens en dier.