Aanstaande donderdag gaan we naar de stembus om een nieuw Europees Parlement te kiezen. Bas Eickhout, lijsttrekker en delegatieleider GroenLinks Europa, is samen met zijn campagneteam, klaar voor om deze uitdaging aan te gaan. En hij rekent op steun in deze campagne waarin er echt wat te kiezen valt. Waar staat GroenLinks in Europa voor?

Voor GroenLinks is het duidelijk: we hebben Europa hard nodig om de grote problemen waar we voor staan, op te lossen. Maar ook in die Europese oplossingen maken we een duidelijke sociale keuze: voor meer werk en minder bezuinigen. Dat maakt ons de enige pro-Europese én linkse partij in Nederland.

Daarnaast kiezen we voor een Europa dat zelf schone energie produceert. Zo zijn we onafhankelijk van dubieuze regimes én redden we ons klimaat. En het levert ons nog meer werk op ook. Wij kiezen voor een frisse wind door Europa. 

  • We zeggen duidelijk 'ja' tegen Europa, want voor het aanpakken van grote problemen hebben we Europa hard nodig. Samen met andere Europese landen staan we sterker in de wereld, of het nu gaat om schone energie of om de aanpak van de werkloosheid. We hebben een duidelijke boodschap, die gaan we breed verspreiden.
  • Een links Europa of een rechts Europa? GroenLinks en de Groenen maken het verschil in Brussel. Wij kiezen voor een sociaal Europa. Een Europa dat blijft investeren in natuur en dat met een groene economie nieuwe banen creëert. Maar goede plannen maken is niet genoeg, we hebben veel stemmen nodig om het GroenLinks-geluid in het Europese Parlement te laten horen.

Stem op 22 mei voor Europees Parlement, stem GroenLinks!