Donderdag 18 juni (naar verwachting 20.20 uur) overlegt het college van Burgemeester & Wethouders met de Diemense gemeenteraad over een nieuw tariefsysteem voor de afvalinzameling. Alle aanwezigen, ook niet raadsleden, krijgen de gelegenheid tijdens de vergadering hun zegje hierover te doen. Het is wel slim u van tevoren aan te melden bij de Raadsgriffier via Raadsgriffier@diemen.nl.

In het kort komt het er op neer dat er een nieuw systeem komt om te bepalen hoeveel je moet betalen voor het afval. Bewoners kunnen kiezen uit drie tarieven. Voor het goedkoopste tarief krijg je een minicontainer van 80 liter, duurder is die van 140 liter en het duurste tarief is voor 240 liter.

Bewoners van laagbouwwoningen krijgen de door hen gewenste minicontainer. Bewoners van hoogbouw krijgen met een pasje toegang tot ondergrondse containers; het pasje registreert of de bewoners zich wel aan de gekozen hoeveelheid houden.

Tot nu toe ging het over restafval. Ander, gescheiden afval kan in onbeperkte mate worden aangeboden: GFT, papier, glas, petflessen en textiel. Het aanbieden van grofvuil blijft voorlopig nog gratis. Maar voor het GFT wordt ook een pasjes-systeem overwogen.

De fractie van GroenLinks Diemen vergadert hierover op maandag 15 juni vanaf 20.30 uur in het gemeentehuis (zij-ingang tegenover de brandweer, stevig op de koperen bel drukken). Iedereen die er over mee wil praten, wordt van harte uitgenodigd.

Met vriendelijke groet,

Frans Eerkens voorzitter afdeling GroenLinks Diemen & de gemeenteraadsfractie van GroenLinks Diemen