Dré Heemstra speldt Vahe Baghdasaryan het groene lintje op in diens tuin (foto: Maartje van Boekel)
Dré Heemstra speldt Vahe Baghdasaryan het groene lintje op in diens tuin (foto: Maartje van Boekel)

Vahe Baghdasaryan gekozen tot Groenste Diemenaar 2019

Uit 350 stemmen is een duidelijke winnaar gekomen van de verkiezing voor het Groene Lintje 2019: Vahe Baghdasaryan. Vahe maakte zijn betegelde tuin volledig groen en dit werd duidelijk gewaardeerd door de inwoners van Diemen.

‘Het groenste voorbeeld’

Dré Heemstra, voorzitter GroenLinks Diemen, speldde Vahe het groene lintje op in zijn groene tuin, waar nu de herfstbloemen nog bloeien en de groenten en kruiden winterklaar zijn gemaakt. Deze tuin was de reden dat Vahe voor het lintje was genomineerd door zijn achterbuurman: ‘Voor mij is hij het groenste voorbeeld van de straat en misschien wel van Diemen.’

Vahe is trots en blij dat hij het lintje heeft ontvangen. Net als bij zijn nominatie benoemt hij weer hoe belangrijk de natuur voor de mensen is: ‘Met de natuur om je heen, kom je in balans’. De twee andere genomineerden, Hans Heimans (voorzitter groencommissie Anne Frankwijk) en Maaike Hillebrand (startte petitie tegen de biomassacentrale) hebben Vahe van harte gefeliciteerd met het lintje.

Aandacht voor milieu

GroenLinks Diemen vindt aandacht voor het milieu, ook op lokaal niveau, van groot belang. Projecten en initiatieven, groot of klein, die ervoor zorgen dat er meer aandacht is voor het milieu, of ervoor zorgen dat er beter wordt omgegaan met het milieu zijn belangrijk voor de leefomgeving van Diemenaren.