GroenLinks Diemen heeft op woensdag 6 juni in het kader van de Wereldmilieudag een Groen Lintje uitgereikt aan de IVN Werkgroep Diemen. In de stromende regen werd de werkgroep, bestaan de uit Carry Pot, Janny Gerrits, Cathy Wiersema en Petra Kerkhof verrast door een kleine delegatie van GroenLinks in de weelderige IVN tuin achter de Harmonielaan.

Joke Schenk hield, als afdelingsvoorzitter van GroenLinks, een korte toespraak:

“Beste mensen,

Wij zijn hier bij elkaar in deze prachtige tuin, omdat GroenLinks Diemen graag de IVN werkgroep wil ontmoeten. Anders dan aangekondigd zal het niet om een bespreking gaan. Nee, het wordt veel feestelijker. GroenLinks wil jullie, IVN-ers in Diemen namelijk iets aanbieden. Zoals jullie misschien weten was het gisteren, 5 juni, wereldmilieudag. De landelijke partij GroenLinks heeft deze datum uitgekozen als moment om overal in het land op zoveel mogelijk plaatsen mensen in het zonnetje te zetten die zich inspannen op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Het is gebruikelijk om dan personen of groepen te nomineren. Omdat de afdeling GroenLinks Diemen dit jaar voor het eerst meedoet, willen wij als fractie en bestuur de toon zetten en zelf de prijs toekennen. In de komende jaren zullen alle Diemenaren milieubewuste mensen kunnen voordragen.

Dit jaar maakten fractie en bestuur zelf een keuze en die keuze werd: de IVN werkgroep Diemen. Met veel plezier reik ik als voorzitter van de afdeling jullie het Groene Lintje van GroenLinks uit, omdat jullie je al  jarenlang inspannen om de natuur in en om Diemen in kaart te brengen, te beschermen, te onderhouden en vooral: bekendheid te geven bij het publiek. Juist dit laatste is in deze tijd, waarin vooral de jeugd het contact met de natuur in hoog tempo dreigt te verliezen, van groot algemeen belang. Jullie verzorgen met regelmaat excursies in het Diemerbos en de Diemer Vijfhoek. In het Diemerbos worden jaarlijks broedhopen voor de ringslang aangelegd onder jullie leiding en in het najaar uitgeplozen. Ook organiseren jullie door het jaar heen thema avonden die goed worden bezocht. Onlangs hebben jullie een themadag over de in haar bestaan bedreigde honingbij georganiseerd. Zo brengen jullie belangrijke natuuronderwerpen, die wereldwijd een rol spelen, onder de aandacht van de Diemenaren. De voorbeeldtuin waarin we nu staan is een aansprekend initiatief, eigenhandig aangelegd om te laten zien hoeveel plezier je kunt beleven aan een natuurvriendelijke tuin. Iedereen kan hier komen kijken om inspiratie op te doen.

Ieder van jullie heeft een eigen specifieke taak en wij hebben grote waardering voor jullie inzet, en dat gedurende vele jaren al. Wij reiken één Groen Lintje uit, bedoeld voor alle actieve IVN-ers in Diemen en ik zou dit lintje graag aanbieden aan Carry als werkgroeplid van het eerste uur. Daarnaast hebben wij een presentje voor jullie vieren. Wij hopen dat jullie ons gebaar kunnen waarderen en dat jullie je nog heel lang voor het groen in en rondom Diemen zullen blijven inzetten.”

 

Zie voor meer informatie over de IVN werkgroep Diemen: ivndiemen.blogspot.com en @IVNDiemen op Twitter.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

foto's Berend de Vries