Diemen, 20 september 2021

 

MATTHIJS SIKKES BEOOGD LIJSTTREKKER VOOR GROENLINKS DIEMEN.

De eerste zeven namen op de conceptkandidatenlijst van GroenLinks Diemen zijn bekend. Wethouder Matthijs Sikkes-Van den Berg wordt de lijsttrekker en is opnieuw kandidaat-wethouder.

Hoogste nieuwkomer is Egbert Bouwhuis op plaats vier. Egbert was eerder actief als deelraadslid in Amsterdam Centrum en is in het dagelijks leven adviseur bij de branchevereniging van verzekeraars.

Hilda van ’t Riet, de huidige fractievoorzitter en werkzaam bij hulporganisatie Cordaid, staat op plek 2. De nummers 3 en 5 zitten momenteel ook al in de gemeenteraad: Yeliz Yildiz-Kaya (medewerker sociaal domein bij Gemeente Amsterdam) en Anne-Marie de Smalen (intern begeleider op basisschool de Kersenboom in Diemen).

Op plek 6 staat student Future Planet Studies Tijl de Bruijn. Nummer 7 is Renée Peereboom, freelance tekstcorrector. 

Roel Niessen, bestuursvoorzitter van GroenLinks Diemen: ‘We zijn trots op deze diverse lijst. In de top-7 zitten kandidaten die verspreid door heel Diemen wonen, tot Holland Park aan toe, met een mooie mix tussen politieke ervaring en nieuwe ideeën, jong en oud, man en vrouw’.

Matthijs Sikkes: ‘De afgelopen twee jaar heb ik me met veel plezier ingezet voor een nóg groener, socialer en duurzamer Diemen. Maar we zijn nog niet klaar! Daarom ben ik blij met het vertrouwen van het bestuur en hoop op de steun van onze leden, zodat ik samen met deze fantastische lijst de komende vier jaar hieraan kan blijven werken in ons mooie Diemen’. 

De kandidatenlijst is nog in concept. In november kunnen de GroenLinks-leden zich er nog over uitspreken.