De raadsvergadering van donderdag 29 september 2011 nam een besluit over de tuinuitbreiding in Ruimzicht West.

GroenLinks had een amendement ingediend waarin waarborgen stonden voor een zodanige uitbreiding van de tuinen dat het bestaande groene karakter niet zou kunnen worden aangetast. Jammer dat ons amendement het niet heeft gehaald. We kregen steun van D66, SP en CDA. Maar niet van de PvdA, VVD, LBD en DD.

Een motie van D66 om het voorstel aan te houden en overleg te organiseren met alle wijkbewoners om te komen tot een acceptabele tussenoplossing die voor allen aanvardbaar is, werd wel aangenomen. GroenLinks heeft niet vooor die motie gestemd. Het is een illusie dat er zo een voor iedereen aanvaardbare oplossing komt: er zijn nu eenmaal tegengestelde belangen. Zo als het is geformuleerd, zou zelfs één belanghebbende een veto kunnen blijven uitspreken. Dat kan niet de bedoeling zijn.

De fractie is ondertussen in de begroting van 2012 gedoken. Daarover verzamelen we op dit moment "technische vragen", die om uitleg vragen. We bespreken ze 3 oktober en sturen ze dan dinsdag 4 oktober in. Daarna gaan we de politieke beschouwingen opstellen. Op 3 en 10 november vergadert de raad om de begroting te bespreken en vast te stellen.