De fractie van GroenLinks vergadert vandaag van 20.00 uur tot 21.00 uur. We bespreken de Raadsvergadering van donderdag 21 juli, waarin besluiten worden genomen. De belangrijkste agendapunten zijn:

* De Kadernota 2012, met als spraakmakend onderdeel het schoolzwemmen. De fractie is er nog steeds voor dat af te schaffen, onder twee voorwaarden:
1. Het zwembad streeft er naar in de vrijkomende perioden andere activiteiten te organiseren.
2. Scholen dringen er bij ouders op aan dat kinderen hun zwemdiploma halen. Dat laatste wordt te zijner tijd makkelijker als in de opzet van de Brede School meer mogelijkheden vanuit de schoolorganisatie komen. (zie ook het bericht en de poll op http://diemen.groenlinks.nl/node/70542
* Verkoop Openbaar Groen, uitbreiding van de tuinen van drive-inwoningen in Ruimzicht West. De gemeente biedt de eigenaren een verlenging van hun tuin aan met 3 meter. Een aantal bewoners in de wijk maakt bezwaar omdat volgens hen hun uitzicht op het openbaar groen daarmee in gevaar komt.
* Nota Reclame in de Openbare Ruimte. We zijn niet zo van reclame in de openbare ruimte, maar het levert wel geld op - een dilemma. 

Hierna gaat iedereen met vakantie. De raad vergadert pas op donderdag 15 september. De eerste fractievergadering is daarom maandag 12 september. Vanaf dan komen de fractieberichten weer op gang. De fractie wenst iedereen een fijne zomerperiode.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
De fractie vergadert vandaag en daarna maandag 12 september a.s. op het gemeentehuis, vanaf 20.00 uur. Wil je de fractiebijeenkomst bezoeken, of wil je ons iets meedelen, stuur een e-mail naar Frans Eerkens, raadslid GroenLinks Diemen: f.eerkens@diemen.nlAls je liever gebeld wilt worden, stuur Frans je telefoonnummer, dan neemt hij contact met je op.