Raadslid Frans Eerkens heeft vorige week namens de fractie van GroenLinks vragen betreffende de handhaving van het parkeerregime aan het College van Burgemeester en Wethouders voorgelegd. De vragen zijn hier te lezen.

==============
Vragen van de fractie van GroenLinks betreffende de handhaving van het parkeerregime

In de informatieve raadsvergadering van 7 februari 2013 stelt het College “Het is wel opvallend dat er 300-350 naheffingsaanslagen per maand worden opgelegd. Er wordt geïnventariseerd op welke plekken dit veel gebeurt en of daarom de helderheid van het regime op een aantal plekken moet worden verbeterd, bijvoorbeeld door het plaatsen van herhalingsborden.”

Naar aanleiding van het bericht dat de heer Pouw via e-mail ons stuurde en ervaringen van anderen heeft de fractie van GroenLinks de volgende vragen voor het College.
 

[1] Hoeveel klachten zijn er in het afgelopen jaar, sinds de vaststelling van de Parkeerverordening 2013, binnengekomen betreffende de uitvoering van het parkeerbeleid?
[1a] Wat is de aard van de meest voorkomende klachten?

[2] Hoeveel bezwaarschriften zijn er in het afgelopen jaar ingediend nav een bekeuring/naheffing betreffende een overteding van de regels van het ter plekke geldend parkeerregime?
[2a] Wat is de aard van de meest voorkomende overtreding in dit verband?

[3] Welk deel van de bezwaarschriften wordt in de praktijk toegekend?

[4] Is het aantal naheffingsaanslagen in 2013 significant anders dan de hierboven genoemde 300-350 per maand?

[5] Wil het College deze problematiek betrekken in de ‘Actualisatie parkeerverordeningen’ die in de Bestuurlijke termijnagenda voor het tweede kwartaal staat geagendeerd?

Frans Eerkens
raadslid GroenLinks Diemen
4 maart 2014