De fractie van GroenLinks Diemen heeft besloten om de 32-jarige Matthijs van den Berg voor te dragen als nieuwe wethouder. Matthijs is momenteel de fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale Staten van Friesland en daarvoor was hij ruim vijf jaar fractievoorzitter in gemeenteraad van De Fryske Marren. Hij heeft de intentie om op termijn naar Diemen te verhuizen.

De nieuwe wethouder krijgt dezelfde portefeuille als zijn voorganger Jorrit Nuijens. Die bevat onder andere de beleidsterreinen duurzaamheid, groen buitengebied, sociale zaken en openbare ruimte.

De gemeente Diemen proeven

Matthijs is geboren in Naarden en opgegroeid in Bussum. Als kind kwam hij daardoor geregeld in Diemen. Naast zijn politieke werk heeft hij al ruim tien jaar zijn eigen praktijk als orthopedagoog. Nu hij wethouder wordt, zal hij met die werkzaamheden stoppen. Zodra Matthijs wethouder is, wil hij eerst de Diemense inwoners, organisaties en bedrijven goed leren kennen. “De komende maanden hoop ik op veel plekken te mogen komen om een dagje ‘stage’ te lopen. Op die manier verwacht ik de gemeente Diemen te kunnen proeven”, aldus de kandidaat-wethouder.

Onze fractievoorzitter Nicole van Engelen is verheugd met de komst van Matthijs. “Wij hebben Matthijs leren kennen als een gedreven GroenLinkser die goed in staat is om verbinding te maken met mensen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een succesvolle wethouder voor Diemen gaat zijn”.

Kennismaken op het Diemer Festijn

Aanstaande zaterdag 7 september is Matthijs aanwezig bij de GroenLinkskraam op het Diemer Festijn. Alle inwoners van Diemen zijn van harte welkom om kennis te komen maken.

De afgelopen twee maanden heeft een selectiecommissie bestaande uit Van Engelen, afdelingssecretaris Roel Niessen en oud-wethouder Ruud Grondel verschillende kandidaten gesproken. De drie meest geschikte kandidaten hebben vervolgens gesproken met leden van onze gemeenteraadsfractie. Afgelopen weekend heeft de fractie de definitieve keuze gemaakt. De verwachting is dat Matthijs in de loop van september door de gemeenteraad wordt geïnstalleerd.