Wie is de groenste Diemenaar?

GroenLinks Diemen vindt aandacht voor het milieu, ook op lokaal niveau, van groot belang. Projecten en initiatieven, groot of klein, zijn belangrijk voor de leefomgeving van Diemenaren. Dit soort initiatieven zorgen voor meer aandacht voor het milieu en dat er beter met natuur en milieu wordt omgegaan.

Wie komen in aanmerking?

Iedere Diemenaar die zich als persoon of via een organisatie extra inzet voor natuur, milieu of duurzaamheid in Diemen komt in aanmerking. Maar ook een Diemens bedrijf of organisatie die het milieu voorop laat staan kan worden aangemeld.

Winnaar 2019

Vorig jaar werd voor het eerst een verkiezing gehouden om te bepalen naar wie het Groene Lintje ging. Uit drie genomineerde kandidaten kwam toen Vahe Baghdasaryan als grote winnaar naar voren. Vahe was door zijn achterbuurman genomineerd omdat hij zijn volledig betegelde achtertuin in een prachtige bloemenzee had omgetoverd. Daarmee liet Vahe zien dat je een groener Diemen kunt bereiken door klein en bij jezelf te beginnen. De twee andere genomineerden waren Maaike Hillebrand, die met haar petitie tegen de biomassacentrale dit onderwerp landelijk op de agenda had gezet. En Hans Heimans, die zich via de groencommissie in de Anne Frank-buurt inzet voor een groene wijk met meer buurtgevoel. 
Hoe kunnen Diemenaren iemand aanmelden?
Alle Diemenaren kunnen een persoon of een organisatie aanmelden die volgens hem een groen lintje verdient. Dit doe je door een mail te sturen aan lintje@groenlinksdiemen.nl. Natuurlijk hoort daar een korte motivatie bij waarom deze persoon in aanmerking komt voor het lintje.
Tot 17 september 2020 kunnen mensen of organisaties worden aangemeld!

Verkiezing

Het bestuur en fractie van GroenLinks Diemen bespreken de inzendingen en maken eind september bekend welke drie personen en/of organisaties in aanmerking komen. Dan start de echte verkiezing: Diemenaren kunnen via een stemtool bepalen wie van deze drie genomineerden het lintje krijgt.

Uitreiking

GroenLinks Diemen reikt het lintje half oktober 2020 uit en zorgt ervoor dat deze persoon of organisatie op een mooie manier in het zonnetje wordt gezet!