Er is groeiende belangstelling voor GroenLinks. Dat bleek op de druk bezochte Algemene Ledenvergadering van 15 november. Daar stelde de afdeling van GroenLinks de kandidatenlijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Nummer 1 is de huidige fractievoorzitter Nicole van Engelen, op 2 staat Hilda van 't Riet, nu fractie-opvolger. Nieuw op de lijst zijn achtereenvolgens Yeliz Yildiz-Kaya (op 3), Rian van Rossum (op 4) en Jochem Douw (op 5).

Yeliz en Rian hebben beiden de gemeentelijke cursus gevolgd over het raadswerk en ze werken zich al een tijdje in. Jochem begon bij Dwars, de jongerenafdeling van GroenLinks, toen ook Jesse Klaver daar actief was. Nicole is blij met deze top van de lijst: "We werken al maanden intensief samen en vullen elkaar goed aan. GroenLinks heeft de kiezer echt een betrouwbare ploeg te bieden." Gepke Uiterdijk, al bijna 16 jaar bezig met het raadswerk, neemt afscheid als raadslid, ze is onze lijstduwer.

Ook het verkiezingsprogramma is op de Ledenvergadering vastgesteld. Joke Schenk, voorzitter van de afdeling: "Het programma is binnen de afdeling uitgebreid besproken. Diverse instanties en belangstellende bewoners hebben er aan bijgedragen, waar we heel blij mee zijn. Het is een mooi GroenLinks programma met veel aandacht voor onze thema's Groen, Duurzaam & Sociaal, zoals Natuurpark Spoorzicht, de Weilanddriehoek, Windmolens, Huis van de Buurt, Zorg op Maat en Sociale Woningbouw." GroenLinks Diemen werkt aan een brede beweging in Diemen en staat klaar om ook in de komende raadsperiode bij te dragen aan een links en groen beleid.

Lees hier meer over het verkiezingsprogramma, en klik hier voor de kandidatenlijst.