Vanaf dinsdag 10 mei is er een nieuwe regeling opengesteld, “Gratis openbaar vervoer (GVB) voor ouderen met een laag inkomen". Zoals de naam al aangeeft kunnen ouderen met weinig inkomen gratis en onbeperkt reizen met alle bussen, trams en metro’s van het GVB.

De regeling gaat pas 'echt'  in per 1 juli 2016. Inwoners kunnen nu al een aanvraag indienen. Het aanvraagformulier is vanaf morgen via de website van de gemeente Diemen beschikbaar  of op te vragen via het Klant Contact Centrum (KCC). 

 

Doelgroep voor deze regeling: 

Alle AOW gerechtigden uit Diemen met een laag inkomen ( 110% van de bijstandsnorm). Dat zijn de volgende netto maandbedragen (zonder vakantiegeld):

  • Alleenstaande  €  1142,02
  • Gehuwden        €  1560,14

Er geldt geen vermogensgrens. AOW gerechtigden met een laag inkomen die een pas voor de service taxi hebben kunnen ook gebruik maken van deze regeling.

Persoonlijke OV-chipkaart

Om een aanvraag te kunnen indienen is het noodzakelijk dat de aanvrager een eigen persoonlijke OV-chipkaart heeft.  Bij het aanvraagformulier zit een handige folder die de aanvrager uitlegt hoe deze persoonlijke OV-chipkaart aangevraagd kan worden. Het KCC helpt niet bij het aanvragen van deze persoonlijke OV -chipkaart. Aanvragers moeten hiervoor een beroep doen op hun eigen netwerk (familie, vrienden, buren) wanneer zij dit zelf niet kunnen. Mocht het eigen netwerk niet aanwezig zijn dan kunnen zij contact opnemen met de ouderenadviseur of de formulierenbrigade in de Brede Hoed 020- 31 44 700.