Voor de derde keer deze winter gaat GroenLinks zaterdag 22 februari een wijk in om huis aan huis campagne te voeren. Deze zaterdag zal in het teken staan van protest tegen bezuinigingen op de zorg aan huis.

GroenLinks zal inwoners van Diemen vragen om een petitie 'Geen bezuinigingen, maar goede zorg aan huis' te tekenen waarin de regering opgeroepen wordt om de thuiszorg niet nog verder uit te kleden.

Veel mensen willen thuis blijven wonen. Dat is goedkoper dan in een zorginstelling. Mensen moeten thuis de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daarom moet er niet worden bezuinigd op thuiszorg, dagbesteding en persoonsgebonden budget.

Zorg zal een belangrijk thema zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, omdat gemeenten in de toekomst verantwoordelijk worden voor veel zorgtaken, terwijl zij daar tegelijkertijd veel minder geld voor krijgen.

Zondag 23 februari wordt de DiemerCross gehouden in het Diemerbos. GroenLinks raadt iedereen aan om mee te komen hardlopen of wandelen en te genieten van ons bos. Het programma is te vinden op diemercross.av23.nl. Kom tegen 12 uur naar de start en ga met zoveel mogelijk GroenLinksers op de foto.