Gepke Uiterdijk is 48 en woont met man en twee dochters in Diemen-Noord. “In Diemen hebben we het naar onze zin. Waar je gaat of staat, mensen die je door de jaren hebt leren kennen hebben altijd wel even tijd voor een babbel. Dat onthaast een beetje in deze jachtige tijd en draagt bij aan het eigen karakter van Diemen.”

Gepke heeft in het verleden een aantal jaren ervaring opgedaan als actief vakbondslid (FNV KIEM) en ondernemingsraadlid. Vier jaar geleden is ze fractieassistent voor GroenLinks Diemen geworden. In deze jaren is ze ook twee maal van baan gewisseld – een spannende tijd. “In deze periode ben ik goed ingewerkt door de (oud) fractieleden van GroenLinks Diemen en heb ik veel kunnen leren van Iwan Leeuwin, die 12 jaar raadslid is geweest voor ons. Ik zal dan ook met veel plezier aan mijn eerste termijn als raadslid beginnen.”

Gepke heeft de afgelopen jaren gewerkt bij uitgeverij Elsevier Science en bij het Reumafonds en ze werkt nu in het AMC.

“Diemen groeit, en rondom Diemen groeit Nederland. Deze groei moet in alle opzichten op een verantwoorde manier worden opgevangen. Dat geldt voor wegen en voor huizen, maar net zo hard voor de maatschappelijke ontwikkelingen waarin mensen klem kunnen komen te zitten.”

Ruben Smit is net 21 geworden en woont in Diemen-Noord. “In 2002 ben ik lid geworden van GroenLinks omdat het gedachtegoed van deze partij goed aansloot op mijn eigen kijk op politiek. Sinds 2004 ben ik actief voor GroenLinks Diemen als fractieassistent.”

Ruben studeert Commerciële Economie aan de hogeschool InHolland in Diemen-Zuid en hoopt voor de zomer af te studeren. Waarschijnlijk volgt hierna nog een studie.

Ruben woont al zijn hele leven in Diemen, nu in Diemen-Noord, maar eerst negen jaar in Diemen-Zuid. “Ik ben op dit moment de jongste persoon die in Diemen politiek actief is. Ik hoop dat meer jonge mensen in Diemen zich actief voor de lokale politiek gaan inzetten. Dat is één van mijn doelen de komende vier jaar.”

Inge H.M. den Heijer-Bodeutsch (54) is geboren en getogen op Curaçao. Samen met haar man, dochter en zoon woont zij sinds 1999 in Diemen-Noord. Ze werkt bij het GVB Amsterdam als secretaris Juridische Zaken en besteedt daarnaast veel tijd aan vrijwilligers werk in Diemen waar ze onder andere secretaris is van de ouderenbond ANBO.

“Ik ben van nature een positief ingesteld persoon die hart heeft voor mens en natuur, en ben sinds geruime tijd fractieassistent van GroenLinks, omdat deze politieke partij mijn idealen het meest benadert. Op deze manier kan ik iets betekenen voor de bevolking van Diemen, in het bijzonder voor de ouderen, studenten en voor mensen die nu als "allochtonen" worden aangeduid, een term die van mij zo snel mogelijk mag worden afgeschaft.”

Inge heeft, na in Leiden gewoond te hebben, wel aan Diemen moeten wennen. Nu geniet ze van het groen rondom Diemen en wandelt ze vaak met haar man langs het Noordzeekanaal of in “de Omloop”. Zodra het weer het toelaat zit ze in de tuin, het liefst met familieleden en goede vrienden erbij.

Rafaël (Marc) Martis 48, gehuwd en heeft drie kinderen, een dochter en twee zonen. Hij woont in Diemen-Zuid (Bomenrijk) sinds 2000.
Hij werkt sinds 1992 bij het GVB en heeft daarvoor bij Delta Lloyd verzekeringen gewerkt.

“Het leuke van Diemen is dat het vlakbij de grote stad ligt en toch bestaat uit een leuk klein dorpje met alle voorzieningen.
Ik ben lid geworden van GroenLinks omdat ik toch wat meer invloed zou willen hebben in het bestuur van Diemen, met name voor wat betreft het beleid rondom Werk en Inkomen. Ik ben er uiteindelijk in gerold aangezien wij hier in Bomenrijk tevens wat meer grip willen hebben op het parkeerbeleid.

Mijn dagelijkse bezigheden zijn natuurlijk mijn werk als busbestuurder en actief bezig zijn in een doe-het-zelf garage met personen die wel een auto hebben maar deze niet zelfstandig kunnen onderhouden door de hoge onkosten bij een erkende garage.

Mijn mening is dat er meer van dit soort doe-het-zelf bedrijven moeten komen om het leven betaalbaar te houden.”