Op 10 maart a.s. organiseert GroenLinks Diemen een avond met als thema 'Burgerinitiatieven in zorg en welzijn’.
Door de decentralisaties in de zorg en welzijn wordt er van de burgers meer initiatief verwacht. Om op dit onderwerp dieper in te gaan, hebben we een interessant programma samengesteld, met boeiende sprekers: hoogleraar Evelien Tonkens, Eerste Kamerlid Marijke Vos en de voorzitter van Serve the City in Diemen - Tinka Veninga. 

  • Wat zijn burgerinitiatieven en hoe kunnen deze een rol spelen in zorg en welzijn? Wij leggen deze vragen voor aan Hoogleraar Burgerschap en Humanisering van de Publieke Sector Evelien Tonkens.
  • In Diemen is Serve The City een goed voorbeeld van een burgerinitiatief. Tinka Veninga vertelt hier over en zal mede ingaan op de vraag hoe Serve The City het beste ondersteund kan worden door de gemeente.
  • Tot slot zal Marijke Vos, Eerste Kamerlid voor GroenLinks, haar visie toelichten.

Wij nodigen iedereen van harte uit voor deze avond om mee te praten.

Datum:                Dinsdag 10 maart 2015 van 20:00 - 22:00 uur
Locatie:               De Ontmoeting, Schoolstraat 10, 1111BR Diemen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evelien Tonkens is socioloog en hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.
De participatiesamenleving komt eraan en geeft ruimte voor informele initiatieven. Van mantelzorg tot moestuin en van broodfondsen tot buurtwinkels. Toch zitten in deze ontwikkeling tegenstrijdigheden en valkuilen, zo betoogt Evelien in haar Socrateslezing van 2 november 2014. De volledige tekst van deze lezing (en veel meer) is te vinden op evelientonkens.nl

Tinka Veninga is voorzitter en mede initiatiefneemster van Serve the City Diemen. Lees meer op stcdiemen.nl.

Marijke Vos is Eerste Kamerlid voor GroenLinks. Daarnaast werkt zij als voorzitter van de MO groep - brancheorganisatie voor Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Ga voor meer informatie groenlinks.nl/mensen/marijke-vos.