Tijdens deze buitengewone raadsvergadering werd afscheid genomen van een aantal raadsleden die al heel wat jaren zitting hebben genomen in de raad. Burgemeester Erik Boog heeft bovendien twee raadsleden een Koninklijke onderscheiding mogen uitreiken Nico Portegijs (PvdA) en Brigitte Wielage (VVD). Zij werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bij GroenLinks heeft Nicole van Engelen na ruim 10 jaar afscheid genomen van de raad. Zij is raadslid en fractie-voorzitter bij ons geweest. Hilda van ´t Riet heeft in maart 2020 het fractie-voorzitterschap van Nicole overgenomen. Gelukkig is Nicole in de raad gebleven. Wij zijn ontzettend dankbaar voor haar niet aflatende enthousiasme en feitenkennis in de fractie en haar spontane en vrolijke karakter maakte het werken met haar niet alleen leerzaam maar ook super gezellig! Stiekem hopen we dat we Nicole nog vaak bij ons aan tafel zien aanschuiven.

We hebben ook afscheid genomen van Monique van Schoot uit de raad. Monique is altijd zeer betrokken geweest bij GroenLinks, wij hebben ook meerdere malen een beroep op haar kunnen doen. Daar zijn we altijd heel blij en dankbaar voor geweest. Monique stond in maart 2014 op de derde positie namens GroenLinks op de verkiezingslijst voor de Gemeenteraad in Diemen. Nadat GroenLinks twee zetels in de raad heeft bemachtigd, werd Monique fractie-opvolger. Zij heeft in die periode ook een tijd in de raad gezeten, totdat zij in 2016 een functie kreeg bij VluchtelingenWerk Diemen. Monique is op 27 augustus 2020 wederom geïnstalleerd als lid van de fractie. Wij bedanken Monique voor haar maatschappelijke betrokkenheid, haar inzet voor mensen die extra hulp nodig hebben om in onze samenleving mee te kunnen doen. We wensen Monique succes en hopen dat zij veel mag genieten van de mooie natuur en cultuur in onze omgeving.

Ook van onze fractie-opvolger Dirk-Jan van Dijk hebben we afscheid genomen in de raad. Dirk-Jan heeft de plaats van Anne-Marie ingenomen, nadat zij plaats nam in de fractie. Op de achtergrond was Dirk-Jan sterk aanwezig. Vooral tijdens de corona periode wist hij leuke online-meetings te organiseren, zoals bijvoorbeeld een ´pubquiz´ waardoor wij het contact met onze leden gezellig konden onderhouden. Wij wensen hem succes en veel plezier als leerkracht op zijn basisschool.