Nicole van Engelen
Nicole van Engelen

Nicole van Engelen

Lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018

"Inmiddels ben ik alweer zo’n acht jaar actief voor GroenLinks Diemen. Zes van deze jaren heb ik de eer om GroenLinks Diemen in de gemeenteraad te mogen vertegenwoordigen, waarvan twee als fractievoorzitter. Ik ben er hartstikke trots op dat ik op de laatste ALV het vertrouwen van de leden heb gekregen om voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de lijsttrekker te zijn. Ik zie uit naar nog vier mooie jaren in de gemeenteraad. GroenLinks Diemen heeft de afgelopen drie periodes deel uit gemaakt van het College. Het is de ambitie van de fractie om dat ook voor de komende periode te gaan realiseren, zodat de idealen van GroenLinks zo goed mogelijk in Diemen toepassing kunnen vinden.

De afgelopen jaren heb ik mij binnen de gemeenteraad met name gericht op zaken als arbeid, zorg, welzijn en onderwijs. Gebieden waarin veel gebeurd is omdat deze taken door het Rijk en de Provincie naar de Gemeente zijn overgeheveld. Deze decentralisaties zijn in Diemen goed verlopen. Als GroenLinks hebben wij ook heel concreet kunnen bijdragen aan het goed inregelen van de decentralisaties. Bijvoorbeeld door er zorg voor te dragen dat in het beleid steeds expliciet vermeld wordt dat cliënten / ouders het recht hebben om een zelfgekozen expert mee te nemen naar de gesprekken met de Gemeente. Het gaat immers vaak om ingrijpende situaties, waarbij het lastig kan zijn om alle relevante zaken te overzien, zeker wanneer het om jezelf, partner of kind gaat.

Het is te merken dat het goed gaat met GroenLinks. Het afgelopen jaar hebben wij veel nieuwe leden gekregen. Daarvan zijn verschillende mensen actief geworden door de huidige fractie te ondersteunen. Voor de komende periode hoop ik natuurlijk dat wij met meer dan het huidige aantal van twee zetels in de Raad komen. We hebben een enthousiast team klaar staan dat zich al aan het inwerken is. Als fractievoorzitter vind ik het een mooie verantwoordelijkheid om de nieuwe leden in de fractie de kans te geven om zich te ontwikkelen als Raadslid. Daar zijn we dus nu al mee bezig en dat gaat in mijn ogen hartstikke goed. Het is fijn om mijn kennis en ervaring op hen te kunnen overdragen, zoals Gepke Uiterdijk en Frans Eerkens in het verleden bij mij hebben gedaan. Bijkomend voordeel is dat we gebruik kunnen maken van de kennis, ervaring en ideeën van de nieuwe fractieleden; hieruit komen regelmatig goede aanvullende inzichten naar voren.

Voor de lezers die mij nog niet kennen, kan ik mij voorstellen dat zij willen weten wie de persoon is achter het raadslid. Sinds 1995 woon ik in Diemen. Ik ben opgegroeid in Dongen, Noord-Brabant, waar mijn vader jarenlang in de gemeenteraad heeft gezeten voor de VVD. Mijn studie (ontwikkelings)psychologie heb ik in Nijmegen gevolgd. Na mijn studie ben ik in Diemen gaan samenwonen met mijn toenmalige partner met wie ik twee kinderen heb, een dochter (2001) en een zoon (2006). Sinds 2006 ben ik werkzaam als (Senior) Consultant bij een internationaal consultancybedrijf dat zich richt op Talent Assessment. Dat werk doe ik met veel plezier. Naast alle drukte door mijn gezin, mijn nieuwe partner, mijn werk en het raadswerk, sport ik graag, houd ik van koken, lezen en het bezoeken van musea."

Nicole van Engelen, december 2017