Jorrit Nuijens
Jorrit Nuijens

GroenLinks Diemen lanceert Jorrit Nuijens als wethouderskandidaat

Na een open sollicitatieprocedure met meerdere kandidaten doet het de fractie en het bestuur van GroenLinks Diemen deugd om bekend te maken dat ze GroenLinks politicus Jorrit Nuijens, tot 21 maart aanstaande raadslid in Amsterdam, heeft gekozen als kandidaat-wethouder.

Lijsttrekker Nicole van Engelen: “ik ben blij met onze keuze, Jorrit is een ervaren politicus die goed is in het inschatten van bestuurlijke verhoudingen, het onderhouden van relaties en het organiseren van draagvlak.”

Nuijens heeft ervaring als coalitie- fractievoorzitter in de toenmalige deelraad Centrum en gemeenteraadslid in Amsterdam. Naast zijn politieke werk is Nuijens al enkele jaren trainer en coach op het vlak van presenteren, communiceren en onderhandelen. Hij is opgeleid tot theaterregisseur.

Kandidaat-wethouder Jorrit Nuijens: “GroenLinks heeft een traditie van stabiel, zichtbaar en herkenbaar bestuur in Diemen: ik hoop de kans te krijgen die traditie voort te zetten. Juist dit stedelijke dorp met bestuur dichtbij de burger past bij de idealen van GroenLinks, en bij mijn ambitie een laagdrempelige wethouder te worden.”

Mocht GroenLinks na de verkiezingen opnieuw besturen, dan zal Nuijens zo spoedig mogelijk naar Diemen verhuizen.